Over Boer Robbie Zelf

 


Hallo! Even snel over Boer Robbie:

Ik ben Robbie Verspui en ik ben in 2013 mijn eigen bedrijf begonnen om zelf gezond te kunnen eten. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar helaas wordt er nogal wat gerommeld met je dagelijks eten en is het niet altijd makkelijk om alles te vinden. 

Iedereen weet natuurlijk dat snickers en mars enorm lekker zijn, vooral snickers, maar ook dat snoep niet gezond is. Van zalm zou je echter niet zo snel verwachten dat je het beter kunt laten staan.

Sterker nog we eten juist veel zalm om een beetje gezond te zijn. Het wordt namelijk altijd neergezet als een vis met enorm veel omega 3 vetten, die gezond voor ons zijn. Maar helaas ligt dat niet zo simpel en komt in veel kweekzalm enorm hoge levels dioxine of antibiotica residue voor.

Precies dat gevoel had ik 7 jaar geleden toen ik samen met mijn broer PaleoRobbie opstartte in Thailand. Daar is het voedsel nog slechter dan in Nederland, met pesticide residue op groenten en soms zelfs vlees die 175x het maximum overschrijden. Zelfs groente was nu een risico. Toen mijn eerste zoontje werd geboren motiveerde me dat nog meer om tot de bodem uit te zoeken waar het eten vandaan komt, wat ermee gebeurd is en of het nog wel gezond is om te eten. Ik stuurde ons eten naar laboratoria en begon zelfs een eigen boerderij om aan de kwaliteitseisen  die wij stelden te voldoen. Dit is uiteindelijk een enorm succes geworden. 

Nu ben ik met mijn gezin naar Nederland verhuisd. In eerste instantie wilde ik hier iets totaal anders beginnen. Echter kwam ik er na wat kort onderzoek achter dat het in Nederland ook niet helemaal koek en ei is. Zo heb je in Nederland antibiotica vrije kip waar antibiotica in zit.

Hier heb je “grasboter” van melkkoeien die naast gras ook veel andere dingen eten. Heb je parmezaanse kaas snippers waar houtzaagsel in zit of liggen er stukken vis in de winkel die uit China en Vietnam komen. Ik ben bij die visverwerkers in Vietnam geweest en die vis heeft niet zoveel meer met eten te maken. En ik las recent dat zelfs de Thaise nachtmerrie kip die als voornaamste inspiratie voor onze eigen boerderij functioneerde ons is achtervolgd naar Nederland.

Dus daar zijn we weer. Een nieuwe winkel waar je kwaliteit voedsel kunt kopen en waarbij je je niet telkens hoeft af te vragen of het wel goed voor je is. Bij Boer Robbie komt het vlees en vis uitsluitend van dieren die niet intensief worden gehouden of zelfs wild zijn. 100% echt antibiotica vrij, 100% echt wild/vrijloop. Met veel plezier zoek ik alles tot de bodem uit om zo tot louter gezonde producten te komen voor een redelijke prijs. 

Hier kan je alles kopen en er zeker van zijn dat je je gezondheid er een plezier mee doet.  Mijn vrienden en familie worden soms gek van me als ik weer met een verhaal kom over olijfolie dat geen olijfolie is, of over zalm dat ongezond is, maar ergens waarderen ze het stiekem wel en ik hoop dat jullie het ook kunnen waarderen. 


-Robbie.