Wat kun je vinden op Boer Robbie?

Bij Boer Robbie kun je vlees en vis kopen dat gezond is. Puur natuur zonder dat daarmee gerommeld of gesjoemeld is.

Gezond vlees klinkt tegenwoordig misschien een beetje gek. We hebben het immers altijd over minder vlees eten om wat gezonder te zijn. Maar vlees is juist erg voedzaam en een belangrijk onderdeel van je dieet. Het maakt dan natuurlijk wel uit wat voor vlees je eet.(1) Of je nu een worst met een lijst onmogelijk uit te spreken ingrediënten naar binnen zit te smikkelen of je eet een 100% ribeye steak van een koe die vrij graast in de natuur. Deze zijn natuurlijk niet hetzelfde. Alleen dat laatste stuk vlees zul je in onze winkel aantreffen.

Verwerkte worst

Daarnaast associëren we vis vaak wel met gezondheid. Vooral vette vis zoals zalm. Wilde zalm is enorm gezond, misschien wel één van de meest gezonde dingen die je kunt eten, maar bij kweekzalm ligt dat iets gecompliceerder.

Vette vis zoals zalm wordt geprezen voor hun gezonde omega 3 vetten EPA en DHA,. Zowel kweekzalm als wilde zalm hebben deze vetten. Echter is het kweken van zalm niet altijd even makkelijk. Er zijn veel ziekten en parasieten zoals zeeluis waar kwekers mee te kampen hebben waardoor er gebruik gemaakt wordt van pesticiden en antibiotica. Ook zijn zalmen zelf vis eters, waardoor het erg prijzig is om ze goed te voeren. (2) Daarnaast neemt het aantal omega 3 vetten in kweekzalm de laatste jaren steeds verder af. (3)

Momenteel verkopen wij om deze en andere redenen alleen wilde zalm. We houden natuurlijk wel onze ogen open voor een goede kweekzalm. 


We letten er daarbij ook op dat vis niet is verwerkt in China. Veel vis gaat tegenwoordig naar het Oosten om verwerkt te worden tot porties en filets. Het is daar nu eenmaal een stuk goedkoper. Maar ze gaan er ook anders om met vis. Mooie natuurproducten worden verwerkt met fosfaten en zout oplossingen zodat het veel extra vocht absorbeert. Dit zorgt ervoor dat de prijs per kilogram omlaag gaat waardoor het voordelig lijkt, maar in feite betaalt u voor water. Dat zult u bij ons niet aantreffen.

 

Bij ons moet alles zo natuurlijk, kleinschalig en traditioneel mogelijk zijn. Dat betekent dat runderen buiten lopen en gras eten in plaats van de helft van het jaar op stal en krachtvoer. Dat vissen vrij zwemmen, hun eigen natuurlijke dieet eten en niet in volle kweekvijvers leven. Al onze dieren hebben een vrij tot redelijk vrij leven gehad. Gezonde en vrije dieren is beter voor hen maar ook voor uw gezondheid.

Ons vlees en vis is 100% vlees of vis. Geen toegevoegd water, e-nummers, suikers, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, etc. Zo kunnen we weer genieten van gezond vlees en vis en weer winkelen zonder op elk label te moeten kijken om uit te zoeken wat erin zit, waar het vandaan komt en wat ermee gebeurd is.