Ons idee over Voedsel

Hallo, leuk dat je even de tijd neemt om meer te weten te komen over ons eten. 

Wat ik met Boer Robbie wil bereiken is dat u uw eten gewoon weer kunt vertrouwen. Als wij u scharrelkip verkopen dan heeft die kip ook echt buiten gelopen en gebruiken we dit niet zomaar als marketing term. Als we zeggen geen antibiotica, dan is dat ook echt geen antibiotica. In Nederland wordt veel antibiotica gegeven onder de noemer 'voedsel toevoeging', maar dat verandert natuurlijk niet het feit dat het antibiotica is. Dus ondanks dat ze mogen worden verkocht als antibiotica vrij, zijn ze het niet. Die kip verkopen wij dus niet.

Geen groeihormonen, geen krachtvoer en eet het gewoon een volwaardig dieet. Dat kunt u proeven in het vlees dat u eet, maar u zult het ook merken aan uw gezondheid. 

echte weide rund

Zo komt ons rundvlees komt bijvoorbeeld uit Nieuw Zeeland, waar alle runderen nog 'gewoon' buiten lopen en gras eten. Verder niets. De dieren kunnen goed voor zichzelf zorgen en hebben onze hulp niet nodig. Zelfs niet in de winter. In Nederland is dat meestal anders. Hier staan runderen veel op stal en worden ze bijgevoerd met dingen die ze niet horen te eten zoals maïs en krachtvoer. Als gevolg daarvan zijn ze vaker ziek, is het vlees minder gezond en heeft het vlees minder smaak. Zelfs bij bio vlees mag je 40% van het dieet als krachtvoer geven. Bij ons Nieuw Zeelands vlees komen er zelden tot nooit een dierenartsen aan te pas, geen antibiotica, geen krachtvoer, geen maïs, geen speciale mixen enzovoorts.


Dat is goed voor u, want als gevolg van dit natuurlijke leven heeft ons rundvlees meer omega 3 en minder omega 6. Ook is het CLA(gezonde vetten) veel hoger. We hebben dit zelfs naar een laboratorium gestuurd om voor u te testen. 

Natuurlijk en wild vlees is simpelweg gezonder en smaakt vaak lekkerder. Het kost misschien iets meer, maar gezondheid kent geen prijs. Daarom zijn al onze dieren:

  • Antibiotica vrij
  • Groeihormonen vrij
  • GMO vrij
  • Bewegen ze vrij zoals ze zelf willen
  • Eten een dieet wat ze van nature zouden eten, dus koeien eten gras en kippen eten graan. 
  • Vrij van toevoegingen zoals e-nummers, zoutoplossing om water vast te houden, kleurstoffen, toegevoegde suikers, etc. Gewoon 100% één ingrediënt per product 
  • Geen nitraat
  • Niet of minimaal verwerkt


Wilt u meer lezen over de minder fraaie kanten van de voedselindustrie en dat u er meer mee te maken heeft dan u zou denken dan kunt u hier verder lezen.